به گزارش پایگاه خبری راد، دکتر محمود مانی امروز در نشست تخصصی ماهواره "پیام" امیرکبیر ارتباط با صنعت را از وظایف دانشگاه صنعتی امیرکبیر از زمان تاسیس نام برد و افزود: بر این اساس یکی از وظایف اصلی این دانشگاه سهیم شدن در رفع چالشهای بخش صنعت بوده است.
وی با بیان اینکه پژوهشکده علوم و فناوری فضای دانشگاه امیرکبیر با همکاری سازمان فضایی تاسیس شده است، ادامه داد: با مطالعاتی که در بخش فضایی صورت گرفت توانستیم بسیاری از تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز آزمایشگاههای احتراق، ایرودینامیک و پرواز را در این پژوهشکده طراحی کرده و بسازیم.
مانی همچنین اضافه کرد: در این پژوهشکده موفق به طراحی و ساخت میز تعیین مقاومت اینرسی اجسام با همکاری دانشکده هوا فضای این دانشگاه شدیم. ضمن آنکه با همکاری صنایع مختلف شبیه سازهای مختلفی را پیادهسازی کردیم.
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری فضای دانشگاه امیرکبیر با اشاره به تفاهمنامه این دانشگاه با سازمان فضایی، گفت: بر این اساس طراحی و ساخت ماهواره "پیام" به این دانشگاه واگذار شد که ما برای اجرای آن از محققان پنج دانشکده دیگر این دانشگاه استفاده کردیم.
وی از پایان تستهای این ماهواره تا هفته آینده خبر داد و گفت: با پایان یافتن این تستها این ماهواره آمادگی پرتاب و قرار گرفتن در مدار مورد نظر را دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر تربیت نیروی انسانی در رشتههای فضایی و ماهوارهای را از دیگر دستاوردهای اجرایی این پروژه فضایی نام برد و گفت: همچنین در این دانشگاه آزمایشگاههای ارتعاش، خلأ حرارتی، کنترل وضعیت و اتاق تمیز ساخته و پیادهسازی شده است.
این محقق همچنین خاطرنشان کرد: مدل مهندسی ماهواره "پیام" در سال 89 و مدل کیفی این ماهواره در سال 96 اجرایی شد و در حال حاضر مدل نهایی ماهواره "پیام" و همچنین انجام تستهای سازگاری برای پرتاب بهزودی به اتمام میرسد.
مانی اضافه کرد: این ماهواره با استفاده از ماهوارهبر "سیمرغ" در مدار قرار خواهد گرفت.